Wat is responsive webdesign

Hebt u al eens van responsive webdesign gehoord? Als u niet in de computerwereld werkt, dan zegt deze term u waarschijnlijk helemaal niets. Iedereen weet natuurlijk wel wat gewoon webdesign is en responsive webdesign heeft daar logischerwijs heel veel mee te maken. Allereerst over gewoon webdesign, dit is veel belangrijker dan de meeste mensen denken. Velen gaan er vanuit dat de inhoud van een website het belangrijkste is. Natuurlijk is dat ook heel belangrijk, het is immers de manier waarop u mensen vertelt over uw bedrijf, uw bezigheden en dergelijke. Maar als het design van de site niet goed is, dan zullen bezoekers van uw webpagina veel sneller afhaken en verder surfen naar een andere site. Dit is ook logisch, immers als u zelf aan het rondkijken bent op internet en terecht komt op een website waar u niet op een overzichtelijke manier kunt surfen van het ene onderdeel van de pagina naar het andere, dan haakt u ook heel erg snel af. Responsive webdesign gaat ook om het overzichtelijk houden van website. Door de stormachtige ontwikkeling op het gebied van internet en technologie, maken wij allang niet meer alleen op onze computers of laptops gebruik van internet. Er zijn heel veel andere apparaten waar wij internet op raadplegen, zoals mobiele telefoons, tablets en mini notebooks. Met de opkomst van deze apparatuur is ook het responsive webdesign ontstaan. Al deze apparaten hebben immers andere formaten beeldschermen en dit vraagt ook om andere vormen van webdesign. Dat is precies het werkgebied van de responsive webdesign.

Wat houdt responsive webdesign in

Doordat alle apparaten waarop we tegenwoordig internet bekijken andere afmetingen hebben, heeft dit gevolgen voor de vertoning van een website. Natuurlijk kunt u voor ieder formaat een speciale website laten ontwikkelen, maar dit is veel werk en kost daardoor ook veel geld. Eenvoudiger is het om gebruik te maken van responsive webdesign. Dit houdt in dat het formaat van uw site zich altijd aanpast aan het formaat van het apparaat waarop deze bekeken wordt. Als er bij het bouwen van uw webpagina gebruik is gemaakt van responsive webdesign, dan kunt u er dus zeker van zijn dat iedereen uw pagina altijd goed kan bekijken. Het maakt dan niet uit:

  • of er gebruik gemaakt wordt van een smartphone, een tablet of een computer
  • wat het formaat van de smartphone, tablet of notebook is, aangezien de pagina altijd automatisch aangepast wordt

U hoeft dus niet langer bij te houden welke formaten er allemaal bestaan en hier bijpassende sites bij te laten maken. Dit scheelt u dus heel veel tijd en geld. Maar responsive webdesign is niet voor iedere site een geschikte oplossing. Er zijn namelijk sites waarvan u op uw smartphone slechts een deel van de informatie wilt zien. U kunt dan denken aan een bedrijf dat handelt in beleggingen. Beleggers zijn onderweg over het algemeen niet geïnteresseerd in uitgebreide informatie van het bedrijf, zij willen alleen snel even de laatste koersen zien. Voor een bedrijf dat openbaar vervoer verzorgt geldt hetzelfde, men wil onderweg alleen de eerstvolgende vertrektijden weten en heeft veel minder belang bij complete bedrijfsinformatie. Bij een website die gebaseerd is op responsive webdesign, zullen zij de hele site te zien krijgen en niet meteen de informatie die zij op dat moment zoeken. Het is in dit soort gevallen daarom beter om wel een aparte pagina te maken voor mobiele doeleinden. Dit is in die situaties effectiever dan gebruik maken van responsive webdesign.

Kies voor Webton Internetdesign

Bent u op zoek naar een bedrijf dat voor u responsive webdesign kan verzorgen of wilt u hier meer informatie over, dan bent u bij Webton Internetdesign aan het juiste adres. Bij hen kunt u terecht voor al uw opdrachten die te maken hebben met websites. Zij kunnen uw website voor u bouwen en het design ervan verzorgen. Maar ook kunt u bij hen dus terecht voor responsive webdesign, zodat u zeker weet dat uw pagina op ieder mobiel apparaat goed te bekijken is. Maar u kunt bij hen niet alleen terecht voor responsive webdesign en voor gewoon webdesign. Zij kunnen veel meer oplossingen op het gebied van internet voor u bieden. Zo kunnen zij er bijvoorbeeld met verschillende technieken ervoor zorgen dat uw bedrijfspagina hoger in de zoekresultaten van zoekmachines komt, ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van linkbuilding en door SEO. Een hoog resultaat in bijvoorbeeld Google is erg belangrijk, want het is gebleken dat alleen de bovenste resultaten door mensen bekeken worden. Websites die laag in de resultaten komen, zullen dus ook weinig door nieuwe mensen bezocht worden en u zult dan ook alleen uw vaste klanten trekken. Op die manier haalt u niet snel nieuwe klanten binnen. Zoekmachine optimalisatie is voor uw bedrijf dus ook erg belangrijk. Wat ook voor meer bezoekers op uw site kan zorgen, is het regelmatig schrijven van een nieuwsbrief. Ook daarvoor kunnen zij een speciale module op uw webpagina aanbrengen. Dit bedrijf helpt u dus alle mogelijkheden dit het internet biedt ten volste te benutten. Dus of u nu op zoek bent naar hulp bij responsive webdesign, het bouwen van een webpagina of naar hulp bij zoekmachine optimalisatie, bij Webton Internetdesign zit u altijd goed. Bent u geïnteresseerd in hun diensten, bijvoorbeeld over responsive webdesign, neem dan eens een kijkje op hun website of neem vrijblijvend contact met hen op voor meer informatie.