Linkbuilding

Enige tijd geleden ben ik een bedrijfje begonnen in het aanbieden van gepolijst aardewerk. Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het maken van potten en pannen op de draaischijf en toen bij mij drie jaar geleden borstkanker werd vastgesteld heb ik besloten om de handdoek niet zomaar in de ringen te gooien maar om de strijd aan te gaan met deze vreselijke ziekte. Het geluk was aan mijn zijde en na een jaar intensieve behandeling werd ik volledig genezen verklaard. Daarop heb ik toen besloten om een lang gekoesterde droom eindelijk werkelijkheid te laten worden; van mijn hobby mijn werk maken. Zo gezegd zo gedaan, ik opende een winkeltje bij ons in het dorp en de zaken liepen meteen al redelijk goed. Maar na een tijdje wil je toch graag wat uitbreiden en ik was dus op zoek naar meer klandizie. Een vriend van mij adviseerde mij om een website te bouwen en wees mij op het belang van linkbuilding. Ik snapte dat een webpagina een essentieel onderdeel kon zijn voor het vergroten van je klantenkring maar van linkbuilding had ik nog nooit gehoord. Ik besloot daarop om eerst maar eens te gaan googelen op ‘linkbuilding’. Ik kwam terecht op een webpagina waar mij alles uitgelegd werd over linkbuilding. Ik stond er werkelijk van te kijken wat je met linkbuilding allemaal kunt bereiken. Uiteraard was ik erg blij dat mijn vriend mij op dit fenomeen, linkbuilding, had gewezen want als ik dit niet had geweten was ik waarschijnlijk lang zo ver niet gekomen als dat ik vandaag de dag gekomen ben. Het is echt een must wanneer het gaat om reclame maken voor je eigen onderneming. In het onderstaande hoop ik u hier ook van te kunnen overtuigen door u te vertellen over mijn eigen ervaringen met dit, voor u op dit moment waarschijnlijk nog erg abstracte woord.

Wat is linkbuilding?

Zoals ik in het voorgaande al aangaf, ik was dus een eigen bedrijfje begonnen en ik was op zoek naar meer klanten. Dit zal u waarschijnlijk niet geheel vreemd in de oren klinken wanneer u zichzelf ook de eigenaar van een onderneming mag noemen. Welk bedrijf wil nou niet meer klanten aantrekken? Dat is toch waar je je firma voor hebt opgericht? Stap een was dus het maken van een goede website, iets wat u waarschijnlijk zelf ook al heeft bedacht. Wat mij dus geheel nieuw in de oren klonk was het woord ‘linkbuilding’. In eerste instantie was mijn reactie dan ook; ‘wat is linkbuilding?’. Inmiddels weet ik wat linkbuilding is en kan ik u daar dan ook alles over vertellen. In het kort komt het er op neer dat linkbuilding ervoor zorgt dat u sneller en gemakkelijker gevonden kunt worden op het internet. U kunt het een beetje vergelijken met een lange winkelstraat waar talloze winkels met elkaar strijden om de aandacht van de binnenkomende shoppers. Welke winkeltjes kunnen rekenen op de meeste klandizie? U gaf het goede antwoord! Die shops die aan het begin van het winkelcentrum gevestigd zijn, hier heeft de klant nog frisse moed en zal hij dus zeer bereid zijn om uw handelswaar te komen bekijken. Dit is precies hoe linkbuilding ook werkt, maar dan op het internet. Middels linkbuilding zorgt u ervoor dat uw pagina hoog in Google eindigt. Op deze manier stimuleert u dus dat wanneer een klant googelt op zoektermen die op uw bedrijf van toepassing zijn dat hij of zij het eerst bij u uitkomt. U zet zich zelf dus even lekker in de markt door uzelf op een professionele manier te presenteren. Het spreekwoord zegt niet voor niets ‘wie het eerst haalt die het eerst maalt’, klanten die uw winkel het eerst zien zullen niet langer verder zoeken naar ondernemingen die hetzelfde aanbieden. Een kind kan de was doen.

De voordelen op een rijtje

Ik kan dus gerust zeggen dat linkbuilding een uitermate belangrijke manier is om jezelf goed op de markt te zetten. Het heeft mij in ieder geval heel veel opgeleverd. Al korte tijd nadat ik mij had begeven op het gebied van linkbuilding merkte ik al dat meer mensen mij wisten te vinden. Ze hadden mijn website bezocht en nu wilden ze mijn goederen wel eens in het echt zien, ik heb het talloze mensen horen zeggen die bij mij in mijn kraampje kwamen kijken. Het geheim? Linkbuilding, ik vroeg hen namelijk ook hoe ze mij hadden weten te vinden. Het antwoord luidde steeds, iedere keer opnieuw; u stond bovenaan in Google. Kijk! Dat is waarom linkbuilding zo belangrijk is! U merkt vanzelf hoe belangrijk dit is wanneer je jezelf op de wereld van het wijde web wilt gaan presenteren. Ik heb het dus aan den lijve ondervonden en ik kan niet anders zeggen dat ik iedereen met klem zou willen aanraden om in linkbuilding te investeren. Kort samengevat kan ik zeggen dat het goed is voor:

  • uw zichtbaarheid op het wereld wijde web
  • uw klandizie zal zienderogen toenemen, ik zit zelfs al te denken aan een eventuele uitbreiding omdat de vraag mijn aanbod begint te overstijgen
  • u bouwt een goede naam op omdat veel mensen de zoekresultaten van de zoekmachine ook gebruiken om te bepalen of een bedrijf betrouwbaar is
  • bijna overbodig om nog te vermelden, maar uw omzet zal aanzienlijk stijgen

Kortom, ik kan iedere ondernemer aanraden om van deze diensten gebruik te gaan maken. Het heeft mij erg geholpen.